top of page

Första inlägget och högsommar

Juli, och såhär långt har vi hunnit med både Almedalsveckan på Gotland och midsommar i Dalarna. De senaste dagarna har gått åt till att försöka komma ikapp med trädgårdsarbetet, fårens faciliteter (dvs bygga regnskydd) och övriga hushållsbestyr.


Vår varmvattenberedare började läcka för några veckor sedan, men eftersom vi inte varit hemma har det fått vara. Alltså, det handlar om några droppar per minut, så ingen katastrof. En trist utgift såhär i semestertider dock!


På odlingsfronten går det förhållandevis bra. Kålmalen är hemsk förstås, och det beror antagligen på att det varit så varmt och torrt. Därmed inte sagt att tiden är inne för att lägga sig i hängmattan! En känsla jag nog delar med många andra odlare den här tiden på säsongen är att hela tiden ligga steget bakom. Alltid är det något ogräs (trots täckodling) som brett ut sig för mycket, någon planta som fortfarande står och stampar i sin kruka eller nya skadedjur som dykt upp. Och så detta att hinna vattna mellan varven. På något mystiskt sätt brukar allt ändå i slutändan (det vill säga i augusti någon gång) ha ordnat sig och skörden blir överväldigande. Kanske tar det några års odlingserfarenhet innan man lär sig känna igen mönstret. 


Eftersom detta trots allt är mitt första inlägg kommer en liten samling av bilder från juni månad, som ett slags avstamp.


51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page