top of page

Veterinärbesök och födelsedag

Uppdaterat: 11 juli

Vår kanin Gustav har andats ansträngt ett tag nu. Först trodde vi det berodde på att han blivit tjock. Eftersom det var sådan brist på grovfoder i höstas (pga det konstiga vädret) behövde vi köpa svindyrt hö anpassat för elitpresterande travhästar. Både fåren och kaninerna blev runda som klot! Men andningsbesvären har inte gått över trots bättre diet, så igår vi beslutade oss för att ha honom till veterinär. Katten Bengan skulle ändå kastreras och chippas. Vi har fått antibiotika och hoppas på det bästa.


Samma dag fast på kvällen var jag bjuden på 60-årsfest hos min chef och kollega Steve. Steve är professor i historia från Skottland, specialiserad på 30-åriga kriget (1618-1648). Det var bland annat han som intervjuade mig när jag sökte tjänsten som doktorand i militärhistoria. Festen bjöd, som man kan tänka sig, på en hel del whiskey och annat trevligt! Trots det lyckades jag ta mig hem förhållandevis tidigt.


Jag skrev om vår varmvattenberedare i förra inlägget och att det inte var någon panik med den trots läckage... Det var sant fram tills igår kväll, då den i princip exploderade. Lycka till att få tag i en rörmokare en lördag första veckan på industrisemestern. Tur det är sommar och varmt.Gustav är en liten RexMina kollegor. Håkan (vänster) och Per (höger)

Födelsedagsbarnet!Lokalproducerad present. Ägg från hönsen, blommor från odlingarna och honung från grannbyn.

59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page